Sentz® producten uitgelegd

Sentz® Liquid Solutions:

In dit artikel gaan we in op de visie achter Sentz, de werking van de Sentz producten en de toepasbaarheid voor u als klant. 

Er zijn diverse redenen om als gebruiker een beroep te doen op de producten van Sentz. 

Er zijn vele redenen om voor Sentz producten te kiezen. Eenvoud, kwaliteit en aandacht voor het milieu zijn voor ons de voornaamste.

Eenvoud: Sentz® maakt geen gebruik van een “te” uitgebreid assortiment waardoor u als consument door de bomen het bos niet meer ziet. 

Het gebruik van onze producten is absoluut veilig en betekent dan ook geen gevaar voor uzelf, uw uitrusting en uw kostbare wasmachine. Indien u niet over een wasmachine beschikt kunnen Sentz producten even goed handmatig aangebracht worden. 

Juiste dosering word vergemakkelijkt door de meegeleverde maatcap van exact 100ml.

Kwaliteit: Sentz® maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige componenten die zorgvuldig uitgezocht en ontwikkeld worden door ons eigen laboratorium. 

Dit zorgt er tevens voor dat wij ook producten op maat maken (concentratie, samenstelling, geur, kleur en verpakking). Het “ONE STOP SHOP” principe staat garant voor de hoge kwaliteit. 

Het complete traject van losse componenten tot een eindproduct bevindt zich onder één dak. Naast de inhoudelijke kwaliteit is er ook veel aandacht besteed aan vormgeving en keuze van de materialen. 

Dit opnieuw om de kwaliteit van Sentz® te benadrukken.

Aandacht voor het milieu: Ons milieu staat zwaar onder druk en iedereen moet zijn verantwoordelijkheden nemen. Sentz® maakt daarom geen gebruik van drijfgassen en andere aerosols. 

Fluorcarbon wordt door ons eveneens niet verwerkt vanwege de grote belasting voor mens en milieu. 

Het overgrote bestanddeel van onze was-en impregneermiddelen is geconditioneerd regenwater waardoor ook geen overbodige giftige oplosmiddelen gebruikt hoeven te worden. 

Een ander voordeel van regenwater is dat het zeer “zacht” water is. Sentz® is niet brandbaar en laat geen giftige dampen vrij. Sentz® wordt ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.

Wat is een ademend membraan? 

Iedereen spreekt over Gore-tex en Sympatex en noem maar op. Het principe is echter overal hetzelfde: een membraan is eigenlijk een heel dunne laag met minuscule gaatjes erin. 

Deze gaatjes laten transpiratievocht van binnen naar buiten ontsnappen terwijl regen niet van buiten naar binnen kan dringen.

Kan een membraan lek zijn? 

Nee, een membraan kan hooguit slecht werken omdat het vervuild is of omdat de buitenste laag stof van de kleding of uitrusting vervuild is waardoor deze water vasthoudt en zo een negatieve invloed heeft op het ademend vermogen.

Waarom opnieuw impregeneren? 

Alle nieuwe kleding en uitrusting is toch al behandeld in de fabriek? Klopt. Veel merken behandelen de stoffen reeds in het fabricatieproces. 

Externe factoren zorgen er echter voor dat de werking van deze producten door gebruik alsmaar minder worden. 

Veel strekken en buigen van de stof tijdens activiteiten zorgt voor het loslaten van de waterafstotende laag die rond de vezelstructuur aanwezig is. 

Een waterafstotende laag is ook vuilafstotend omdat het vuil dat in combinatie met water van de behandelde uitrusting “afparelt”. 

Na slijtage van de waterafstotende eigenschappen zal de ondertussen vuile uitrusting zorgen voor een sterk verminderde ademende werking van het membraan waardoor transpiratievocht vastgehouden wordt en het lichaam dus afkoelt.

Waarom wassen met een speciale zeep en niet met een gewoon wasmiddel? 

Een klassiek wasmiddel heeft een grovere moleculaire structuur die de gaatjes in het membraan verstopt waardoor het transpiratievocht niet meer naar buiten kan en het lichaam nat blijft. 

De meeste wasmiddelen die zorgen voor die “prachtige” kleuren en geuren zoals men ze meestal voorstelt op televisie, werken zo agressief dat niet alleen het membraan verstopt maar ook de waterafstotende eigenschappen in een klap “weggevreten” worden.

Is dit product niet schadelijk voor de machine?

Absoluut niet. Het grootste gedeelte van de inhoud van onze producten is water.

Het product is volledig oplosbaar in water en na de laatste spoelbeurt is het overtollige product reeds weggespoeld uit de machine en zit onze werkzame stof in de behandelde uitrusting. 

Zowel Sentz®-n-Clean (het wasmiddel) als Sentz®-n-Dry (het impregneermiddel) zijn compleet biologisch afbreekbaar en werken niet belastend op het milieu. 

In de nieuwste generatie wasmachines heeft men zelfs standaard impregneerprogramma’s

Moet ik elke keer na het wassen ook opnieuw impregneren? 

Nee. Onze producten zijn zo op elkaar ingesteld dat u na een impregneerbeurt de eerst volgende drie keer enkel hoeft te wassen vooraleer een nieuwe impregneerbeurt zich opdringt.

Hoelang gaan de producten mee? 

2 jaar is geen enkel probleem. Let op: de producten moeten altijd vorstvrij bewaard worden en niet permanent aan zonlicht worden blootgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *