Over ons

Mike en Taiga in de lesovik draka hangmat
Fotografie: Dirk Jansen

“Mijn mooiste outdoor moment? Samen met mijn hond Taiga midden in de wildernis wakker worden en vanuit mijn shelter met een vers gemaakt kopje koffie wegdromen en beleven hoe de natuur om ons heen wakker wordt…”

Hoi allemaal! Mijn naam is Mike. Ik ben de oprichter en eigenaar van de outdoorschool Tikaani Outdoor en deze gave ultralichte webshop: BackpackingLight.nl.

Tikaani Outdoor is opgericht in 2016 en Backpackinglight.nl is in 2020 de gespecialiseerde webshop geworden vanuit de “oude” Tikaani Outdoor shop.

Vaak ben ik zelf op pad in de outdoors. Dan ga ik met mijn hond hiken en backpacken in de bergen, hangmat kamperen in Scandinavië of op zoek naar beren en wolven in Slovenië. Natuurlijk beleven wij ook regelmatig mooie hiking avonturen in ons eigen kikkerlandje.

Omdat ik al jaren regelmatig met een (veel te) zware rugzak liep, ben ik als echte gearjunkie altijd op zoek geweest naar nieuwe, betere en lichtere kampeermaterialen. Deze materialen moesten vaak voor een hoop geld uit het buitenland besteld worden. Ook was er eigenlijk niemand in Nederland die mij kon vertellen wat nou goede en eventueel minder goede keuzes waren om gewicht te besparen zonder verlies van kwaliteit en veiligheid.

Bij de grotere outdoorshops van ons land vond ik vaak net niet de antwoorden en lichtgewicht materialen waar ik naar op zoek was. Daar wilde ik graag verandering in brengen en dit is waarom ik de stoute schoenen heb aangetrokken en mezelf via buitenlandse contacten, boeken en video’s verder ben gaan verdiepen in de lichtgewicht outdoor sector en natuurlijk zoals je misschien al wist, in het hangmat kamperen.

Zo ontstond uit mijn eigen interesses en mijn liefde voor de outdoors, BackpackingLight.nl.

Deze shop is dus puur ontstaan uit mijn persoonlijke ervaringen in het veld en de ervaringen van mijn outdoor buddy’s. De materialen die in mijn shop aangeboden worden zijn dan ook door mij persoonlijk geselecteerd en getest op duurzaamheid, kwaliteit en functie. Je kan me dus werkelijk alles vragen over de gear.

Er zijn door de jaren heen al heel wat mensen enthousiast geworden van de webshop, mijn outdoor cursussen, hangmat workshops en mini avonturen. Dit is waar ik het voor doe. Het geeft een enorme boost energie en een glimlach op mijn gezicht…

Neem gerust contact met mij op voor persoonlijk advies of een afspraak in de showroom. 

Dan ga ik jou helpen om, net als ik, op pad te gaan met alles behalve gewicht!

Groetjes Mike en Taiga,

BackpackingLight.nl

 

Vertalen
0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is nog leegTerug naar winkel