SOTO Outoors branders en kookgerei

Japans geïnspireerde innovatieve branders sinds 1978. SOTO bedient nu de wereldmarkt voor Shinfuji Burner uit Japan.

Toegewijd aan het genereren en integreren van de “Blauwe Vlam” in elk bedacht ontwerp, hebben de ingenieurs van SOTO hun leven gewijd aan het creëren van producten die in de kortst mogelijke tijd een maximale duurzame vlam bereiken.

Apparaten die kunnen worden vertrouwd om te functioneren in extreme koude en gure wind. Alles wordt in het werk gesteld om de hoogste veiligheids- en technische normen te bieden in alle productiefasen. Dit resulteert in een verbeterde outdoorervaring voor eindgebruikers van de producten van SOTO.

In de beginjaren werkte Hajime Yamamoto, oprichter van Shinfuji Burner, als fabrikant van branders in Japan, waar de wintertemperaturen kunnen dalen tot -40 ° F. Op dat moment zou een brander 2 tot 3 minuten nodig hebben om voor te verwarmen. Hij realiseerde zich de voordelen van het verkorten van deze wachttijd en stelde een team samen van de beste creatieve, technische en innovatieve geesten die hij kon vinden, die zijn vastberadenheid deelden om een brander te maken die seconden in plaats van minuten nodig had om voor te verwarmen.

Kort daarna werd Shinfuji Burner geboren, werd de Torch Lamp uitgevonden en werd een nieuwe industriestandaard vastgesteld, waarbij het amper 15 seconden (20-30 bij extreem koude temperaturen) nodig had om voor te verwarmen.

Shinfuji bleef hun branderproducten uitbreiden tot 1990, toen de Pocket Torch werd uitgevonden als een handwerkgereedschap. Het team realiseerde zich dat deze kleine fakkel, met zijn krachtige vlam en ongevoelig voor wind, een efficiënt vlammend apparaat zou kunnen worden voor avonturiers in extreme weersomstandigheden. Met deze visie stevig in hun hoofd verankerd, lanceerden de innovatieve ingenieurs – nu met tientallen jaren ervaring – SOTO Outdoors.

SOTO betekent “Buiten” in het Japans. 

SOTO werd in 2010 op de wereldmarkt geïntroduceerd. Sindsdien heeft SOTO vijf felbegeerde brancheprijzen ontvangen voor hun outdoor branders. 

Tientallen jaren ervaring, de hoogste veiligheids- en technische normen en meedogenloze inspecties staan achter elk innovatief SOTO-vlammenspel

Vertalen
0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is nog leegTerug naar winkel