Het begin:

Misschien heb je al wel ervaring met outdoor materiaal, of misschien ook wel niet. Vaak worden de eerste schreden gezet met bij elkaar gesprokkeld of geleend materiaal. Dat materiaal is vaak zwaar, log en het zit niet altijd even lekker.

Er is echter een groot verschil tussen het dragen van een zware rugzak met 20 tot 30 kilo bepakking en hetzelfde meenemen met een totaalgewicht van maar 15 kilo of minder. Onnodig gewicht kan tijdens je avonturen een aanslag op het lichaam worden. Bovendien kost het meenemen van meer gewicht ook meer energie.

Vanuit die behoefte is er ultralight materiaal ontwikkeld voor outdoor gebruik dat sterk, compact, functioneel en lichtgewicht is.

Het allerbelangrijkste is dat je comfortabel op pad gaat. Je kan wel enthousiast gaan snijden in het mee te nemen materiaal, maar als dat de ervaring niet leuker maakt, sla je de plank mis! Je zult dan waarschijnlijk niet snel weer op pad gaan en dat zou zonde zijn. Het gaat er tenslotte om dat je er plezier aan beleeft. Een ander belangrijk punt is dat je het onderwerp “veiligheid” nooit uit het oog mag verliezen. Sommige uitrusting zoals eerste hulp materiaal, navigatie materiaal en schuilgelegenheid mag nooit weggelaten worden!

Het is aan te bevelen om, voor dat je lichtere materiaal gaat aanschaffen, je eerst goed inleest en laat informeren. Wat is handig? Wat gebruiken anderen? Wat zijn hun ervaringen?

Met name YouTube biedt een ware schat aan informatie.

Bij elk aan te schaffen artikel kun je jezelf afvragen: Kan ik er mee doen wat ik wil doen? kan het lichter? Is dat betaalbaar? Welke spullen zijn voor mij zo belangrijk dat ik geen concessies wil doen v.w.b. gewicht?

Uiteraard kun je natuurlijk altijd contact met ons team via info@backpackinglight.nl opnemen voor uitgebreid, deskundig en persoonlijk advies!

Vertalen
0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is nog leegTerug naar winkel