The Big Three

Het meeste gewicht kan je besparen door kritisch te kijken naar de drie zwaarste onderdelen van jouw uitrusting. 

Dit zijn de rugzak, het onderkomen en het slaapsysteem. Met andere nodige uitrusting en kleding kan je ook zeker nog veel gewicht besparen. Dit zijn minder grote winsten maar bij elkaar kan dit nog kilo’s schelen. Probeer zoveel mogelijk materialen een dubbele functie te geven!

Zoals we hiervoor in stap 1 beschreven hebben, is het raadzaam om te onderzoeken wat je wilt aanpassen en veranderen in jouw uitrusting. YouTube is, naast persoonlijk advies vanuit veldervaring, werkelijk geweldig om onderzoek te doen naar wat bij jou past.  Dit is al een deel van de reis naar een lichtere rugzak en mooie avonturen. Geniet vooral van het vergaren van deze informatie!

Nadat je de nieuwe uitrusting hebt aangeschaft is het belangrijk dat je ermee vertrouwd raakt. Hoe werkt het nu precies? Hoe stel ik mijn rugzak af zodat ik probleemloos op pad kan. Zet je tent of hangmat een paar keer op zodat alles naar wens is en modificeer zo nodig naar eigen goedvinden. Zet eens een keer koffie of thee op je brander en meet de kooktijd van een pot water. Oefening baart kunst! Het is daarom essentieel dat je een paar testweekenden of testdagen doorloopt voor je het grote avontuur opzoekt.

Know Your Gear!

Zo voorkom je dat je tegen problemen gaat aanlopen en dat je zaken moet gaan uitzoeken aan het einde van een lange wandeling of als je een keertje pech hebt met het weer.

En geloof ons… Het geeft enorm veel voldoening om, als de eerste druppels vallen jij je tent in no time hebt staan en lekker comfortabel binnen kunt zitten!

Ook in deze zoek- en testfase zijn wij je, bij eventuele vragen, via info@backpackinglight.nl  natuurlijk weer graag van dienst!

Vertalen
0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is nog leegTerug naar winkel